Η σημερινή ιστορία έρχεται απο μακριά, και πιο συγκεκριμένα από το Μεγάλο Πάπιγκο, του νομού Ιωαννίνων. Όπως οι περισσότερες μας ιστορίες, έτσι και αυτή ξεκινά μερικά χρόνια πίσω, κάπου στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας. Τότε, που σαν φοιτητής που τιμά τη σχολή του, περνούσα το μεγαλύτερο μέρος της κάθε μέρας μου, εκτός σχόλης.

Στην οδό Σκουφά, υπήρχαν (και ακόμα υπάρχουν) τα Τρία Γουρουνάκια, ένα καφέ-μπαρ που είχαμε κάνει στέκι με την παρέα απο τη σχολή. Ανάμεσα στα παιδιά που δούλευαν εκείνη την περίοδο εκεί, ήταν ο Γιώργος. Αν ξεκινήσω να διηγούμαι ιστορίες απο εκείνους τους 3ωρους καφέδες, θα χρειαστώ μερικές δεκάδες σελίδες, οπότε θα αρκεστώ στο να πω ότι εκείνη η περίοδος είχε μόνο καλές, πολύ καλές αναμνήσεις.

Τα χρόνια πέρασαν, κάποια στιγμή, κόντρα σε όλα τα προγνωστικά, πήραμε πτυχίο και το γιορτάσαμε δεόντως στα Τρία Γουρουνάκια φυσικά! Και κάπου 2-3 χρόνια μετά, τα στέκια άλλαξαν και κάπως έτσι, σταμάτησα να έχω νέα του Γιώργου, για περισσότερο απο μια δεκαετία, μέχρι πριν λίγες μέρες.

Χαζεύοντας εδώ κι εκεί, το “μουτροβιβλίο” έφερε την “πρόταση” για να κάνω like σε μια σελίδα με όνομα “Κουκουνάρι – Παντοπωλείο – Καφενείο“. Μπήκα και άρχισα να χαζεύω φωτογραφίες απο φαγητά, που νόμιζες ότι θα ξεπεταχτούν απο την οθόνη του υπολογιστή. Καθώς περνούσα απο μηλόπιτες σε κολοκυθόσουπες και άλλα τέτοια, σε μια φωτογραφία, αναγνώρισα ένα γνώριμο πρόσωπο να χαμογελά. Ναι, τον Γιώργο…!

Αποφάσισα λοιπον να του γράψω, και να τι έμαθα. Ο Γιώργος και η Κατερίνα, η Κατερίνα και ο Γιώργος, έστησαν στο Μεγάλο Πάπιγκο ένα χώρο ζεστό και ιδιαίτερο. Με καφέ, με φαγητό (και τι φαγητό) και πολλά πολλά καλούδια, αφού λειτουργούν και ως παντοπωλείο. Δεν έχω να πω πολλά. Μια βόλτα στις φωτογραφίες των φαγητών και γλυκών που ετοιμάζει η Κατερίνα, είναι αρκετά για να το βάλουν στην πρώτη θέση των σημείων που θα επισκεφθείτε φτάνοντας στην περιοχή.

Κι αν δε με πιστεύετε, ή αν θεωρείτε πως είμαι προκατειλημμένος (δεν έχετε πολύ άδικο) δείτε τα σχόλια και τις κριτικές στη σελίδα τους, για να διαπιστώσετε ότι πρόκειται για έναν χώρο προσωπικό, ζεστό και φιλόξενο, μακριά απο καλούπια, με χαρακτήρα και άποψη. Γι’ αυτό άλλωστε και αποφασίσαμε να μοιραστούμε το μυστικό του μαζί σας.

Κουκουνάρι
Καφενείο-παντοπωλείο
Μεγάλο Πάπιγκο • Ζαγόρι • Ιωάννινα • 44004
26530 25020
koukounari.papigo@gmail.com

Instagram: @koukounari_papigo

Categories:

No responses yet

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *