Γειά σας Κιμωλίες! Τα έχουμε πει, μη τα ξαναλέμε, αγαπάμε το standup και δε χάνουμε ευκαιρία να παρακολουθούμε παραστάσεις και όταν είναι καλές, να σας τις προτείνουμε (μόλις τα ξανάπαμε btw).

Αυτή τη φορά είδαμε την παράσταση “Πως τολμάτε” του Θανάση Σαμαρά. Είναι πιο σωστό να πούμε πως “καταφέραμε” να τη δούμε, καθώς όσα εισιτήρια διατέθηκαν, έγιναν ανάρπαστα σε λίγες ώρες! Βούιζαν τα ιντερνετς και τα τουίτερς, για το πιο γρήγορο sold out στην ιστορία του ελληνικού standup, και μάλλον είχαν δίκιο. Προσωπικά, κατάφερα να κλείσω με την τρίτη απόπειρα, κι αυτό, έχοντας inside info για τις παραστάσεις (ευχαριστώ Δημήτρη!).

Πήραμε λοιπόν τις θέσεις μας στο Θέατρο Άβατον την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου, 2023. Το θέατρο ασφυκτικά γεμάτο και ανάμεσα στο κοινό πολλοί από τους κωμικούς της εγχώριας standup σκηνής. Λίγο περιττό το “εγχώριας” εδώ (δεν περίμενα να βρω τον Bill Burr στο Άβατον – φάση θα είχε), αλλά ok.

Πέρα από την πλάκα (την όποια πλάκα), είναι δείγμα ποιότητας του κωμικού όταν συνάδελφοι του σπεύδουν να δουν παράσταση του κι αυτό να το λάβετε σοβαρά υπόψιν σας. Για την παράσταση, θα πούμε απλά ότι θα έπρεπε να είστε εκεί για να καταλάβετε (ειλικρινά, αν δεν έχετε κλείσει ήδη, δε ξέρω γιατί προσπαθώ πια – αφήστε το κείμενο και πάτε στα λινκ στο τέλος και ελάτε πάλι, θα περιμένω).

Ο Θανάσης μίλησε για πολλά. Μας συστήθηκε, μίλησε για την δική του καταγωγή αλλά και για του Ομήρου, μίλησε για γιαγιάδες στα χωριά, για μαγιονέζες, για τσιγκούνηδες και για παράξενους γείτονες. Μίλησε και για τόσα μα τόσα άλλα, που δε θα μπορούσα να τα χωρέσω όλα σε ένα post.

Μας πήρε μαζί του, με έναν καταιγιστικό ρυθμό, και ένα πολύ προσωπικό στυλ. Απανωτά αστεία, τόσο γρήγορα και καλοδουλεμένα, που  σταματούσες να γελάς για να γελάσεις με κάτι άλλο, και μετά συνέχιζες το προηγούμενο γέλιο. Δε ξέρω αν υπάρχει όρος για αυτό, ή αν θα μπορούσαμε να το πούμε εμφωλευμένο γέλιο – nested laugh (copyright, trademark, το πατάω και δεν ξεπατιέται, το διαβάσατε πρώτοι εδώ).

Τελειώνοντας την παράσταση, προσπάθησα να εντοπίσω ομοιότητες ή απλά να τον συνταιριάξω με κάποιον άλλο κωμικό. Δε τα κατάφερα. Οπότε εδώ, δε μπορώ να σας πω, δείτε τον γιατί είναι σαν τον τάδε. Μπορώ όμως να σας δώσω το λινκ για τα εισιτήρια και να σας ευχηθώ καλή τύχη, γιατί θα την χρειαστείτε για να κλείσετε θέσεις.

Εισιτήρια: https://www.viva.gr/tickets/theater/pos-tolmate/

Προφίλ: https://www.facebook.com/samathanos

Να γελάτε και να μη γελιέστε (motivational quote of the day)

Νίκος Παλαβιτσίνης, Κιμωλία

Categories:

No responses yet

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *