Φωτογραφία του Γιώτα

Είναι κάποια βιβλία που δε μπορείς να τα πιάσεις χωρίς να τα τελειώσεις. Σήμερα, αγαπητές μας Κιμωλίες, θα σας μιλήσουμε για ένα τέτοιο βιβλίο. Ήθελα να το αγοράσω από καιρό, αλλά δε το έβρισκα όποτε τύχαινε να το θυμηθώ σε κάποιο βιβλιοπωλείο. Τελικά, το αγόρασα στο Λοσάντζελε όπου είδα την τελευταία παράστασης της Χαμένης Γενιάς του Δημήτρη Χριστοφορίδη (τελευταία πριν τη μαγνητοσκόπηση).

Fast forward τέσσερις μέρες μετά. Τετάρτη, 28/6/2023, αίθουσα αναχωρήσεων Ελευθέριος Βενιζέλος. Τελειώνοντας το τσιγάρο στο smoking lounge, βγαίνω να δω από ποια πύλη πετάω. Δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη. Κάθομαι και βγάζω το βιβλίο από την τσάντα και το φωτογραφίζω γιατί ήθελα να το ανεβάσω στα instagram. Ώρα 09:17 π.μ. Ξεκίναω, ανακοινώνεται η πύλη, περπατάω μέχρι εκεί διαβάζοντας στο δρόμο. Αναμονή για να ανοίξει η πτήση, εκεί εγώ. Διαβάζω και στην ουρά για επιβίβαση στο λεωφορείο, διαβάζω στο λεωφορείο και σταματάω στις 10:48 π.μ. κλείνοντας την τελευταία σελίδα λίγο πριν φτάσω στον προορισμό μου.

Το Γιώτα, οπως λέει και το οπισθόφυλλό του, είναι μια τρυφερή ιστορία ενηλικίωσης. Δεν υπάρχει άλλη πρόταση που μπορεί να το κλείσει μέσα της τόσο καλά. Για μένα, είναι ένα γλυκύτατο βιβλίο. Αυτό μου καρφώθηκε στο μυαλό τελειώνοντάς το. Αν έχετε δει την κωμωδία του Δημήτρη, ξεκινώντας το βιβλίο μπορείτε να τον φανταστείτε να το “παραδίδει” σε κάποια σκηνή, από την αρχή ως το τέλος. Πολλές φορές γέλασα μόνος μου διαβάζοντας το, για να εισπράξω κάθε φορά, ένα βλέμμα απορίας από την κυρία που καθόταν δίπλα μου και είχε πάρει μονοπώλιο το μπράτσο του καθίσματος χωρίς ίχνος ντροπής (ξέρεις εσύ ποια είσαι, θέση 10E).

Το βιβλίο χρησιμοποιεί ως κεντρικό άξονα την εμπειρία του Δημήτρη από το στρατό, αλλά μιλά για πολλά πολλά παραπάνω από αυτό. Ανάμεσα σε αυτά, οι ψυχικές ασθένειες, τα πρώτα ραντεβού, οι ιατρικές εξετάσεις, οι γονείς, οι δημόσιοι υπάλληλοι και η επαγγελματική αποκατάσταση ενός… κλόουν. Μια περιπέτεια στα γρανάζια του ελληνικού στρατεύματος, που είτε έχετε πάει στρατό είτε όχι, δε θα σας αφήσει αδιάφορους.

Δε θα προδώσω κάτι άλλο από το περιεχόμενο του βιβλίου. Θα σας πω ότι αξίζει κάθε λεπτό που θα του αφιερώσετε και θα σας αφήσω με μερικά λινκς για να μπορέσετε να ακολουθήσετε τον κύριο Δημήτρη και όσα κάνει, αλλά και να βρείτε πως και που μπορείτε να προμηθευτείτε το Γιώτα που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Memento. Να πάτε να το πάρετε! 🙂

Site: https://www.dchristoforidis.gr/
Βιβλίο: https://ekdoseis-memento.gr/product/to-giota/
Instagram: https://www.instagram.com/delta_christof/

Τα ξαναλέμε σύντομα!

Νίκος Παλαβιτσίνης, Κιμωλία

No responses yet

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *