Μαγικό πινέλο 2ος χρόνος

Γειά σας Κιμωλίες! Συνεχίζουμε τις προτάσεις για καλλιτεχνικά δρώμενα που παρακολουθήσαμε. Αυτή τη φορά, έχουμε μια παιδική παράσταση. Με ξεγελιέστε, τα μηνύματα της μπορεί να στοχεύουν παιδιά από 5 έως 10 χρονών, αλλά βλέποντας την θα καταλάβετε ότι απευθύνεται και σε μεγαλύτερα παιδιά. Τι αφορά η παράσταση; Σας δίνουμε αυτούσια τη σύνοψη από την θεατρική ομάδα ΒίΔα.

Ένα κορίτσι, η Νουρ, δραπετεύει από τη χώρα της που έχει πόλεμο, τη Γκουέρνικα. Τρυπώνει σε ένα τρένο μόνη της, με την ελπίδα ότι θα την οδηγήσει σε ένα μέρος όπου θα μπορεί να ζήσει ελεύθερη. Εξαντλημένη όπως είναι, την παίρνει ο ύπνος. Στο ίδιο τρένο ταξιδεύουν και δύο αδέρφια που, χωρίς να το καταλάβουν, βρίσκονται ξαφνικά μέσα στο όνειρο του κοριτσιού! Εκεί γνωρίζουν τον πολυλογά Μάγο, τον τετραπέρατο Γάτο και το μαγικό πινέλο μέσα σε έναν χρωματιστό «υπερρεαλιστικό» κόσμο από σπουδαίους πίνακες που ζωντανεύουν (!) – αλλά για να καταφέρουν να βγουν από κάθε πίνακα, πρέπει να προσπεράσουν ολοένα και πιο περίπλοκα εμπόδια… Μεταμορφώνονται στους μπλε Αρλεκίνους του Πικάσο, μπαίνουν στον εκτυφλωτικό κίτρινο κόσμο του Βίνσεντ βαν Γκογκ, συνομιλούν με τη Μόνα Λίζα και τελικά… καταφέρνουν να ανοίξουν τη μεγάλη κόκκινη πόρτα του Ρόθκο – και ποιος ξέρει τι θα αντικρύσουν μπροστά τους!

Παρακολουθήσαμε την παράσταση την Κυριακή που μας πέρασε, στην Παιδική Σκηνή της Αμαξοστοιχίας – Θεάτρου το Τρένο στο Ρουφ. Εκεί, η θεατρική ομάδα ΒίΔα την παρουσιάζει για δεύτερη χρονιά. Πριν σας πούμε για την παράσταση, να πούμε ότι ο χώρος είναι πάρα πάρα πολύ όμορφος και περιποιημένος και πως μπορείτε να συνδυάσετε και καφεδάκι ή κάτι να φάτε σε κάποιο από τα άλλα βαγόνια της αμαξοστοιχίας.

Στα της παράστασης, θα σας πούμε ότι το σύμπαν που στήνεται μέσα σε αυτό το μικρό βαγόνι, ξεχειλίζει από χρώματα, εικόνες και όμορφα μηνύματα, με αφορμή κάτι τόσο γκρίζο και άσχημο όπως ο πόλεμος. Μια παράσταση που είναι επίκαιρη όσο ποτέ, που ακουμπά ευαίσθητα θέματα μέσα από το γέλιο και το παιχνίδι. Όλοι συντελεστές της παράστασης ήταν εκπληκτικοί. Ευχαριστούμε Βίκυ, Δάφνη και Γιάννη!

Για να σας πούμε και δύο λίγο για την ομάδα ΒίΔα, αποτελείται από την ηθοποιό και θεατροπαιδαγωγό Βίκυ Καλπάκα και την ηθοποιό, μουσικό και ψυχολόγο Δάφνη Καφετζή. Την Βίκυ την γνωρίζαμε ήδη αλλά γνωρίζοντας και τη Δάφνη μπορούμε να πούμε ότι πρόκειται για μια ομάδα ανθρώπων που αγαπούν βαθιά αυτό που κάνουν και βέβαια έχουν και οι δύο τους, αξιόλογη πορεία στο θέατρο και ιδιαίτερη εμπειρία στη διδασκαλία του θεάτρου σε παιδιά.

Κάπως έτσι, το μαγικό πινέλο της Νουρ μπήκε στις ζωές μας, όπως και η ομάδα ΒίΔα και περιμένουμε με χαρά τις επόμενες παραστάσεις!

Πληροφορίες

Θέλετε να κλείσετε εισιτήρια; https://www.more.com/theater/children/to-magiko-pinelo-tis-nour/

Θέλετε να ενημερωθείτε για τα νέα της ομάδας ΒίΔα; Σελίδα στο Facebook

Ή αν είστε τύπος του Instagram?

Νίκος Παλαβιτσίνης, Κιμωλία

Categories:

Tags:

No responses yet

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *