Kimolia Blog

all the small things

Category: Events

Ψηφιακές Ιστορίες Κιμωλίας

Όταν ξεκινήσαμε την Κιμωλία, η μαμά Κατερίνα "φύτεψε" στα τραπέζια μας κάτι σχολικά τετράδια σε παιχνιδιάρικα ροζ και θαλασσί χρώματα… Όταν τη ρώτησα γιατί το έκανε, μου ειπε ότι ήθελε να μαζέψει ότι ιστορίες είχε να πει ο κόσμος που θα καθόταν για καφέ στην Κιμωλία. 

Τα τετράδια σχεδόν ξεχάστηκαν απο εμένα. Ένα χρόνο μετά περίπου, τακτοποιούσα κάτι βιβλία στην βιβλιοθήκη μας, και σε ένα από τα ράφια, πρόσεξα κάτι τετράδια σαν αυτά που είχε βάλει η Κατερίνα στα τραπέζια. Όταν τα άνοιξα, τα βρήκα γεμάτα με κάθε είδους περιεχόμενο. Ποιήματα, στιχάκια, κείμενα, ζωγραφίες, αφιερώσεις, εξομολογήσεις, και πάει λέγοντας. 

Δεν το πίστευα ότι τελικά η ιδέα δούλεψε. Τα πήρα σπίτι, πέρασα ώρες να τα διαβάζω και να γελάω με τις αστείες ιστορίες ή να θλίβομαι με τις πιο συγκινητικές. Τελικά, όταν τελείωσα, ανέλαβε δουλειά ο αδερφός μου. Τα πήρε και σκάναρε μια-μια και ευλαβικά τις σελίδες με τις δικές σας συνεισφορές. 

Τα ανεβάσαμε και τα μοιραστήκαμε πολλές φορές μέχρι σήμερα, σε τακτά χρονικά διαστήματα, εδώ.  

Και παρότι τα έχουμε ξαναπεί, διαλέγω που και που να αναβιώνω την ιστορία και να την μοιράζομαι από την αρχή. Πρώτα από όλα για να θυμάμαι ξανά εκεινη την εμπειρία αλλά και γιατί θέλω να θυμάμαι την αξία του να γράφει κανείς, του να μοιράζεται και να αφήνει ένα μήνυμα στον επόμενο που θα καθίσει στο ίδιο τραπέζι με εκείνον…  

Με αφορμή αυτή την ιστορία λοιπόν, αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε ξανά τα τετράδια, τόσο στη φυσική τους μορφή (σε λίγες μέρες θα τα βρείτε στην Κιμωλία), όσο και σε μια νέα, ψηφιακή. Όσοι λοιπόν θέλετε να μοιραστείτε τις ιστορίες σας μαζί μας, και κατ' επέκταση με το κοινό της Κιμωλίας, δεν έχετε παρά να μπείτε σε αυτή τη φόρμα και να μας τις καταθέσετε.

Οι ιστορίες θα μείνουν δικές σας και δεν αποσκοπούμε σε κανένα άλλο κέρδος από αυτές, πέραν της χαράς να τις μοιραστούμε για να φτάσουν σε περισσότερα μάτια! 

Αναμένουμε! 🙂

Μια ποδηλατοβόλτα διαφορετική

Κιμωλίες μας, η ιστορία που έχουμε να μοιραστούμε αυτή τη φορά, είναι μια ιστορία τρέλας, αυτής της τρέλας που ενδόμυχα, λίγο (ή και πολύ) αρκετοί από εμάς μπορεί να ζηλεύουμε… Πρόκειται για την ιστορία του Αλέξανδρου (Ζήλου), του Κωνσταντίνου (Ζήλου) και του Γιώργου (Πάλλη), που αποφάσισαν να βγουν για μια ποδηλατοβόλτα κομματάκι μεγαλύτερη από ότι συνηθίζεται…! 

Η αρχή δεν γίνεται τώρα, έγινε με την ιδέα του Αλέξανδρου να κάνει μια ακόμα πιο μεγάλη πορεία πριν από 1,5 χρόνο περίπου, πηγαίνοντας με το ποδήλατο του από το Cairo στο Cape Town! Ναι, καλά ακόυσατε…! Αυτή τη φορά λοιπόν, με παρέα και όχι μόνος, θα καλύψει περίπου 1.500 χιλιόμετρα, κάνοντας έναν γύρο της Ελλάδας, τόσο με το ποδήλατο όσο και με άλλα μέσα, περισσότερο βοηθητικά, για την περίπτωση κακών καιρικών συνθηκών αλλά και για να ολοκληρωθεί το ταξίδι μέσα σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα. 

Το "γιατί" του ταξιδιού μπορούν να σας το εξηγήσουν και οι ίδιοι αν θελήσετε να επικοινωνήσετε μαζί τους, αφού θα κρατήσουν ανοιχτό κανάλι επικοινωνίας από την σελίδα τους στο Facebook, για να μπορέσουν να συνδεθούν με όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο από τα μέρη τα οποια θα επισκεφθούν. Εμείς θα σας πούμε μόνο ότι το έχουν βάλει σκοπό να αναδείξουν τις ομορφιές της Ελλάδας αλλά και να δώσουν μια γερή ώθηση στον ποδηλατικό τουρισμό (ναι, είναι κάτι υπαρκτό!). 

Σε επιλεγμένα μαγαζιά θα εκθέσουν και υλικό από το ταξίδι του Αλέξανδρου στην Αφρική και θα είναι εκεί για να συζητήσετε μαζί τους για την εμπειρία αυτή. Τα υπόλοιπα όπως είπαμε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αν το φέρει ο δρόμος τους, ίσως κι από κοντά!

Όλοι εμείς στην Κιμωλία χαιρόμαστε ιδιαίτερα που γνωρίζουμε ανθρώπους με τόση τρέλα και όρεξη και πείσμα και γράφουμε αυτό το κείμενο για να ζητήσουμε μέσω της κοινοποίησης σας, τη στήριξη όσων ενδιαφέρονται προς τα παιδιά και το project τους. Σας κοινοποιούμε το κείμενο τους αυτούσιο παρακάτω, μαζί με μια "εικόνα" της διαδρομής τους, καθώς και τους σταθμούς του ταξιδιού! 

Για την επίτευξη του ταξιδιού αναζητούμε συνεργάτες που θα μας βοηθήσουν να κάνουμε μια πεταλιά παραπάνω. Είτε με οικονομική ενίσχυση με αντάλλαγμα την προβολή και διαφήμιση σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είτε με την προσφορά φιλοξενίας σε κάποιον χώρο που θα ήταν εφικτό, να προβληθεί η παρουσίαση ή και η δυνατότητα διανυκτέρευσης μας σε κάποιο χώρο κατά την διάρκεια του ταξιδιού μας!

Email: passengerinlife@gmail.com
Facebook: Cairo2CapeTown 
Facebook: Alexandros Zilos, Konstantinos Zilos, Giorgos Pallis
Website: www.passengerinlife.com

Όσοι θα θέλατε να συνεισφέρετε στο εγχείρημα μας μπορείτε στον παρακάτω λογαριασμό:
PIREAUS BANK
IBAN: GR37 0171 7590 0067 5911 6196 041
Ζήλος Αλέξανδρος
Reason: Cairo2Capetown 

 

Ομάδα Συζήτησης για Ισπανομαθείς – Kimolia Art Cafe

Hablas espanol?

Η ιδέα μας ήρθε από έναν πολύ πολύ καλό φίλο της Κιμωλίας, που όντας Ισπανός ο ίδιος αλλά και καθηγητής Ισπανικών, θέλησε να φιλοξενήσει στην Κιμωλία κάποιες ομάδες συζήτησης στη μητρική του γλώσσα.

Η συμμετοχή στην συζήτηση απευθύνεται σε άτομα που έχουν ικανοποιητικό γλωσσικό επίπεδο (τουλάχιστον Β2). Μπορούμε να φιλοξενήσουμε μέχρι 10 άτομα σε μια συζήτηση ανά εβδομάδα διάρκειας 1,5 ώρας.

Η ιδέα βασίζεται στη δυνατότητα να εξασκήσετε τα ισπανικά σας σε ένα χαλαρό και ευχάριστο περιβάλλον, μέσα από ενδιαφέροντα θέματα, διασκεδαστικά ή επίμαχα, μοιράζοντας λίγη ώρα με άλλα ισπανόφωνα άτομα.

Σε κάθε συνάντηση θα ασχοληθούμε με ένα θέμα με την βοήθεια κάποιου γραπτού ή οπτικοακουστικού μέσου (άρθρο, εικόνα, βίντεο), οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την καθοδήγηση του δασκάλου για τις διορθώσεις και γραμματικές επεξηγήσεις που θα προκύψουν, δίνοντας προσοχή στην απόκτηση και στερέωση του λεξιλογίου.

Αν σας ενδιαφέρει να λάβετε μέρος, θα πρέπει να βάλετε λίγο χρόνο να μας συμπληρώσετε τη φόρμα που θα βρείτε εδώ, για να μπορέσουμε να οργανώσουμε τα τμήματα αλλά και να επικοινωνήσουμε μαζί σας!

¡Σας περιμένουμε!

—————————-

GRUPO DE CONVERSACIÓN EN ESPAÑOL en el Café-Art Kimolía


– Moderado por filólogo español, especializado en la Enseñanza de Español como Lengua Extranjera, con amplia experiencia en Grecia y el extrajero.
– Dirigido a gente que tiene un cierto nivel lingüístico (mínimo B2).
– Máximo 10 personas, 1'5 hora a la semana.
– Flexibilidad, no tienes obligación de asistir cada semana.
– Ven a practicar la lengua en un ambiente divertido y relajado, mediante temas interesantes, amenos o polémicos y compartir un rato con otras personas hispanohablantes.
– Cada día, se tratará un tema basado en un documento escrito o audiovisual (artículo, imagen, vídeo), los asistentes contarán con el apoyo del profesor para todo tipo de correcciones, aclaraciones gramaticales haciendo hincapié en la adquisición y consolidación de vocabulario.
– Comienzo inmediato.
– Aportación económica voluntaria.
Indícanos qué hora y día te viene mejor para planificarlo.

Apúntate en la página de Facebook del Café Kimolia.


¡Te esperamos!

Εκθέσεις… Μερικές λεπτομέρειες…

Επειδή λαμβάνουμε αρκετά μηνύματα και τηλεφωνήματα σχετικά με τις εκθέσεις που διοργανώνονται στην Κιμωλία, είπαμε να σας γράψουμε μερικά πράγματα εδώ, για να κάνουμε πιο εύκολη την επικοινωνία μας! Ξεκινώντας τις εκθέσεις ζωγραφικής, φωτογραφίας ή κοσμήματος που κάνουμε, αποφασίσαμε ότι δε θα ζητήσουμε αντίτιμο για καμία από αυτές, περισσότερο γιατί πιστεύουμε σε ανταλλακτικούς τύπους συνεργασιών, αλλά επίσης γιατί δεν είμαστε γκαλερί για να χρεώσουμε το χώρο, τον εξοπλισμό, κ.ο.κ. Οπότε η απάντηση στην ερώτηση "αν υπάρχει κάποια χρέωση", είναι ρητά, όχι…

Ωστόσο, για να είμαστε και εμείς σωστοί απέναντι στους εκθέτες, αλλά και για να δουλέψει η διαδικασία, πραγματικά "ανταλλακτικά", γνωστοποιούμε τα παρακάτω σε όποιον έρθει να εκθέσει σε εμάς:

  • Διαθέτουμε το χώρο από μια (1) ως και τρεις (3) ημέρες, μέσα στο διάστημα από Δευτέρα ως Πέμπτη. Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή από Σεπτέμβρη μέχρι και Μάρτιο, δε φιλοξενούνται εκθέσεις,
  • Δεν εγκαθιστούμε επιπλέον φωτισμό για την έκθεση και δεν "χαλάμε" το διάκοσμο του μαγαζιού με οποιονδήποτε τρόπο (βάζοντας καρφιά σε τοίχους, κλπ). Τα πράγματα που εκθέτονται, μπαίνουν σε δικά τους stand, αν χρειάζονται τέτοιου είδους υποστήριξη,
  • Ζητάμε σαν προαπαιτούμενο, την πρόσκληση ικανοποιητικού αριθμού ατόμων (περισσότερους από 200-300 ανθρώπους κατ' ελάχιστον) στο event στο Facebook που δημιουργείται αποκλειστικά για την κάθε εκδήλωση, ώστε σε αντάλλαγμα του χώρου που δίνουμε, να βεβαιωθούμε ότι μέσα από την έκθεση, περισσότερος κόσμος θα "γνωρίσει" την Κιμωλία,
  • Η Κιμωλία δεν είναι κατάστημα ή bazaar. Είναι ένα καφέ-μπαρ που φιλοξενεί κάποιες εκθέσεις. Για μας, αυτό σημαίνει ότι δεν κάνουμε τίποτα που μπορεί να ενοχλήσει τη λειτουργία του καφέ-μπαρ. Επίσης, καλό είναι οι εκθέτες να έχουν καλέσει τους φίλους τους, καθώς η Κιμωλία δε μπορεί να εγγυηθεί ότι π.χ. θα έρθουν 100 άτομα να δουν ότι εκθέτεται κάθε φορά. Καλούμε και εμείς κόσμο σε κάθε event, αλλά θέλουμε και τη δική σας καλή διάθεση και προσπάθεια για κάθε εκδήλωση.

Αν θέλετε να πάρετε μια γεύση από τα παραπάνω, με πραγματικά παραδείγματα, δείτε τα events μας που έχουν ολοκληρωθεί, εδώ: http://www.kimolia-art-cafe.gr/?q=exhibitions

Όλα τα events που ολοκληρώνονται, ανεβαίνουν στη σελίδα μας και δημοσιοποιούνται (αν θέλετε να γράψετε την εμπειρία σας από αυτά) στο blog της Κιμωλίας, για να δημιουργήσουμε έτσι ένα σταθερό σημείο επαφής με ανθρώπους που μπορεί να θέλουν να δουν τη δουλειά σας!

Για περισσότερες πληροφορίες, στείλτε μας ένα μήνυμα στη σελίδα της Κιμωλίας στο Facebook: www.facebook.com/kimolia

© 2018 Kimolia Blog

Theme by Anders NorenUp ↑