fbpx Η Κιμωλία προτείνει: Κουκουνάρι | Kimolia Art Cafe
Purple-room-back
lights-sign
lamp-and-phone
mirror-across-bar
view-of-bar
piano-man
sugar-view
view-red-room

Κουκουνάρι

Η σημερινή ιστορία έρχεται απο μακριά, και πιο συγκεκριμένα από το Μεγάλο Πάπιγκο, του νομού Ιωαννίνων. Όπως οι περισσότερες μας ιστορίες, έτσι και αυτή ξεκινά μερικά χρόνια πίσω, κάπου στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας. Τότε, που σαν φοιτητής που τιμά τη σχολή του, περνούσα το μεγαλύτερο μέρος της κάθε μέρας μου, εκτός σχόλης.  

Στην οδό Σκουφά, υπήρχαν (και ακόμα υπάρχουν) τα Τρία Γουρουνάκια, ένα καφέ-μπαρ που είχαμε κάνει στέκι με την παρέα απο τη σχολή. Ανάμεσα στα παιδιά που δούλευαν εκείνη την περίοδο εκεί, ήταν ο Γιώργος. Αν ξεκινήσω να διηγούμαι ιστορίες απο εκείνους τους 3ωρους καφέδες, θα χρειαστώ μερικές δεκάδες σελίδες, οπότε θα αρκεστώ στο να πω ότι εκείνη η περίοδος είχε μόνο καλές, πολύ καλές αναμνήσεις.

Τα χρόνια πέρασαν, κάποια στιγμή, κόντρα σε όλα τα προγνωστικά, πήραμε πτυχίο και το γιορτάσαμε δεόντως στα Τρία Γουρουνάκια φυσικά! Και κάπου 2-3 χρόνια μετά, τα στέκια άλλαξαν και κάπως έτσι, σταμάτησα να έχω νέα του Γιώργου, για περισσότερο απο μια δεκαετία, μέχρι πριν λίγες μέρες.

Χαζεύοντας εδώ κι εκεί, το "μουτροβιβλίο" έφερε την "πρόταση" για να κάνω like σε μια σελίδα με όνομα "Κουκουνάρι - Παντοπωλείο - Καφενείο". Μπήκα και άρχισα να χαζεύω φωτογραφίες απο φαγητά, που νόμιζες ότι θα ξεπεταχτούν απο την οθόνη του υπολογιστή. Καθώς περνούσα απο μηλόπιτες σε κολοκυθόσουπες και άλλα τέτοια, σε μια φωτογραφία, αναγνώρισα ένα γνώριμο πρόσωπο να χαμογελά. Ναι, τον Γιώργο...!

Αποφάσισα λοιπον να του γράψω, και να τι έμαθα. Ο Γιώργος και η Κατερίνα, η Κατερίνα και ο Γιώργος, έστησαν στο Μεγάλο Πάπιγκο ένα χώρο ζεστό και ιδιαίτερο. Με καφέ, με φαγητό (και τι φαγητό) και πολλά πολλά καλούδια, αφού λειτουργούν και ως παντοπωλείο. Δεν έχω να πω πολλά. Μια βόλτα στις φωτογραφίες των φαγητών και γλυκών που ετοιμάζει η Κατερίνα, είναι αρκετά για να το βάλουν στην πρώτη θέση των σημείων που θα επισκεφθείτε φτάνοντας στην περιοχή.

Κι αν δε με πιστεύετε, ή αν θεωρείτε πως είμαι προκατειλλημένος (δεν έχετε πολύ άδικο) δείτε τα σχόλια και τις κριτικές στη σελίδα τους, για να διαπιστώσετε ότι πρόκειται για έναν χώρο προσωπικό, ζεστό και φιλόξενο, μακριά απο καλούπια, με χαρακτήρα και άποψη. Γι' αυτό άλλωστε και αποφασίσαμε να μοιραστούμε το μυστικό του μαζί σας. 

view from Koukounari
Είμαστε ήδη εκεί, αράζουμε στο τραπεζάκι και χαζεύουμε τη θέα, με τσικουδιά και μεζεκλίκια!

 

Κουκουνάρι
Καφενείο-παντοπωλείο
Μεγάλο Πάπιγκο • Ζαγόρι • Ιωάννινα • 44004
26530 25020
koukounari.papigo@gmail.com

Instagram: @koukounari_papigo

Kimolia on Facebook

Kimolia on Twitter

Kimolia on Instagram

Ένας από τους κυριοτερους λόγους για να έρθετε να μας δείτε από κοντά... #Kimolia #kimoliartcafe #kimoliaartcafeΕπίσκεψη από μακριά σήμερα... Ιστορίες παλιές και αναμνήσεις, ανακατεμένες με λίγη νοσταλγία και πασπαλισμενες με σχέδια  για το μελλον... #koukounari #kimolia #kimoliartcafe @koukounari_papigoΉρθαν και οι νέοι μας κατάλογοι σε γραφη Braille. Ένας νέος νόμος από αυτούς που πραγματικά χρειάζονται... Shout out στην εκπληκτική δουλειά που κάνει ο Φάρος Τυφλών! Γνωρίστε τον! #accessibility #braille #farostyflon #kimolia #kimoliaartcafeΟ δαίμων του τυπογραφείου, ή απλά ευκαιρία για λίγα παραπάνω Smarties! #Kimolia #kimoliartcafe #happynewyear #vaasilopita #yoloA TOUCH OF SPICE (ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ)

Σα μια βόλτα στην Πόλη, αρώματα, μπαχαρικά και μυρωδιές πολίτικης κουζίνας, στην πιο ιδιαίτερη μας πρόταση. Παλαιωμενο τσίπουρο, ρακόμελο roots, φλούδες εσπεριδοειδών, αρωματικά bitter λεμονιού και πορτοκαλιού και έλαια κανέλας και μοσχοκάρυδου. ------
Like a walk in Constantinople, fragnances, spices and scents of local cuisine, in our most esteemed recommendation in this list. Aged “tsipouro”, “raki” with honey by Roots, peels of orange, scented lemon bitters and oils of cinnamon and nutmeg.

#kimolia #κιμωλία #athens #plaka #cafe #filmtails #dynamiki_sa #kimoliartcafeVICKY, CRISTINA, BARCELONA

Μια συνταγή μεσογειακή, με ισπανικό gin larios με αρώματα από δενδρολίβανο. Φρέσκα φύλλα βασιλικού, χυμός λεμονιού, σπιτικό σιροπι ζάχαρης και σόδα αρωματισμενη από ginger. Σαν την ταινία που το βάφτισε, ένα κοκτέιλ “ισορροπημένο”, ανάμεσα στο γλυκό και το πικρό. ---------------
A mediterrannean recipe, with spanish larios gin, scented with rosemary. Fresh basil leafs, lemon juice, homemade sugar syrup and ginger-flavored soda. Like the movie that inspired this cocktail, a delicate balance between sweet and sour.

#kimolia #κιμωλία #athens #plaka #cafe #filmtails #dynamiki_saΠήγαμε στο open day της #noctua και ξετρελαθηκαμε με την εποχιακή και την επετειακή τους μπύρα.. συστήνονται ανεπιφύλακτα! #tastenoctua #kimolia #brewery #opendayALICE IN WONDERLAND

Η Αλίκη χτύπησε τα κόκκινα γοβάκια της και ο κατεργάρης γάτος, ανακάτεψε metaxa, σπιτικό σιρόπι απο μέλι ανθέων, φλούδες εσπεριδοειδών, φρέσκο χυμό λεμονιού και αρωματικά bitter μπαχαρικών. Έτοιμο!
-----------------
Alice tapped her red heels and the Cheshire Cat blended metaxa liquer, homemade honey syrup, peels of citrus fruits, fresh lemon juice and scented spice bitters. Drink is served!

#kimolia #κιμωλία #athens #plaka #cafe #filmtails #dynamiki_sa