fbpx Πρόταση Βιβλίου: Η νύχτα πέφτει στις Κουραμάδες | Kimolia Art Cafe
Purple-room-back
lights-sign
lamp-and-phone
mirror-across-bar
view-of-bar
piano-man
sugar-view
view-red-room
Kouramades

 

Την Ελένη τη γνωρίσαμε αρκετά χρόνια πριν, μέσα από το "Αλμυρό Φυστίκι", ένα blog που ξεκίνησε ως τέτοιο αλλά πολύ γρήγορα μεγάλωσε και έγινε πολλά περισσότερα. Συνεντεύξεις, άρθρα, όμορφα βίντεο, ήταν μόνο κάποια από τα πράγματα τα οποία υπέγραψε το Αλμυρό Φυστίκι στα χρόνια της ύπαρξης του. 

Η Κιμωλία γνωρίστηκε με το Αλμυρό Φυστίκι στον εορτασμό των πρώτων του γενεθλίων όπου έγινε ένας μικρός χαμός στο event που διοργανώσαμε τότε. Απόδειξη του πόσο μπροστά ήταν το ΑΦ από τότε, όπως θα δείτε στο αφισάκι του event για του λόγου το αληθές, είχαμε και standup comedy από τον Κώστα Μαλιάτση..! 

AF birthday

 

Πίσω στα του σήμερα λοιπόν, αυτό το άρθρο γράφεται γιατί το αγαπημένο μας ΑΦ, η Ελένη, έφτιαξε μαζί με μια ομάδα συνεργατών ένα πολύ πολύ ωραίο και αξιόλογο βιβλίο, συνεχίζοντας να πρωτοπορεί, όπως και στα χρόνια του ΑΦ! O τίτλος του, "Η νύχτα πέφτει στις Κουραμάδες" και η πλοκή του, όπως την διαβάσαμε στο site του βιβλίου, αφορά σε μια παρέα επτά φίλων που συναντιούνται για ένα πάρτι αποχωρισμού και καταλήγουν να παίζουν τη δική τους εκδοχή του κλασικού παιχνιδιού "η νύχτα πέφτει στο Παλέρμο". 

Σε ένα παιχνίδι θανάτου και φαντασίας, όλοι τους μεταφέρονται στο χωριό των Κουραμάδων για μια ολόκληρη νύχτα όπου και θα πρέπει να παίξουν τους ρόλους και τα χαρτιά τους σωστά, για να επιβιώσουν. Γεμάτο διλήμματα, συναρπαστικό, το βιβλίο της Ελένη Καραγιάννη έρχεται για να προτείνει ένα διαφορετικό είδος βιβλίου στους αναγνώστες του, που περισσότερο το συναντάμε στο εξωτερικό. 

Εμείς το παραγγείλαμε online και το ξεκινήσαμε ήδη και σας προτρέπουμε να κάνετε το ίδιο, εδώ

Καλοτάξιδο Ελένη! 

Kimolia on Facebook

Kimolia on Twitter

Kimolia on Instagram

Κιμωλίες μας, ήρθε η ώρα να πούμε ένα "τα λέμε" για να μπορέσουμε πολύ σύντομα να επανέλθουμε δριμύτεροι! Σήμερα τελευταίο βράδυ και από αύριο κλειστά. Μείνετε μέσα, προσέξτε και ενημερώστε όσο μπορείτε. Καλή αντάμωση! #Kimolia #kimoliartcafe #kimoliaartcafe #κιμωλία #therealkimoliaΝα που κάποιες φορές, μια συγνώμη αρκεί (σίγουρα βοήθησε και το "είσαι πολύ γλυκός")... Μακάρι όλοι όσοι έκαναν "χαμό" να ήταν σαν εσάς! ❤️❤️❤️ Όλα τα γλυκά παιδιά εδώ μαζεμένα, corona-virus-free, και με χαμόγελα που δεν κρύβονται από μάσκες καρναβαλιού ή άλλες... #Kimolia #kimoliartcafe #kimoliaarrcafe #plaka #athens #agapimono #kailigikanella#kimoliartcafe #κιμωλια #κιμωλίαΜια φωτογραφία από την Κιμωλία μας, στις 21/1 του 2012, περίπου 40 μέρες μετά το άνοιγμα, σαν ένα μωρό που σαραντίζει. Σήμερα, μετράει παραπάνω από 8 χρόνια ζωής, μια μεγάλη κοπέλα πια! Με σημάδια ενηλικίωσης πάνω σε εμάς τους ίδιους, πάνω στους τοίχους της, μα κυριότερα πάνω σε όλους εσάς. Κοντεύουμε τις 3.000 μέρες και νύχτες που σας κρατάμε συντροφιά. 
Κι αν εκεί στα δεξιά, τα ράφια βγήκαν (και έγιναν πρώτα παγκάκια στο πίσω δωμάτιο και μετά πάλι ράφια στο σπίτι της μαμά) κι αν τώρα οι τοίχοι είναι πράσινοι και κόκκινοι και μωβ, και άλλα τόσα “αν”, στον πυρήνα μας είμαστε ακόμα ίδιοι. Κι όλα τα υπόλοιπα είναι μέρος μιας διαδικασίας απαραίτητης, που καταφέρνει να μας συντηρεί μέσα στο χρόνο και ταυτόχρονα να μας αλλάζει “τόσο όσο”. Αλλάζοντας και ζώντας (και επιβιώνοντας τελικά), εδώ στο κέντρο-απόκεντρο στο 5 της Υπερείδου. 
Ένα στιγμίαιο κοίταγμα προς τα πίσω λοιπόν, μέσα από αυτή τη φωτογραφία, έτσι για να συνεχίσουμε με όρεξη προς τα εμπρός, και για να εκτιμήσουμε λίγο παραπάνω τα σημάδια μας, τα ψεγάδια μας και να αναπωλήσουμε τα βράδια μας. Σας ευχαριστούμε από καρδιάς που επιστρέφετε.. #kimolia #plaka #kimoliaartcafe #artcafe #moments #athensΚιμωλίες μας, για σήμερα, μια φωτογραφία από τη μακρινή Νέα Ζηλανδία από τα σκηνικά του Lord of the Rings, από τον φίλο μας τον Γιάννη... Αφιερωμένη σε αυτές τις μέρες που απλά θέλεις να "χωθείς" καπου, με μια κούπα καφέ και καλή παρέα... Αλλά επειδή η Ν.Ζηλανδία πέφτει μακριά, ελάτε από τα μέρη μας καλύτερα! #Kimolia #plaka #athens #newzealand #hobbitΠριν λίγο καιρό, καθίσαμε στο σαλονάκι μας με τις εκπληκτικές @stll_partime και @nassia_an και συζητήσαμε την πιθανότητα ενός Site Specific Kimolia Project. Την Τρίτη που μας πέρασε το γύρισαν στην Κιμωλία μας, μαζί με το εκπληκτικό τους team. Έτσι απλα, ήρθαν, ειδαν και μας κέρδισαν με τη μουσική τους, τα χαμόγελα τους και γενικά με όλο τους το "είναι".. ❤️ Περιμένοντας το βίντεο τους, χαμογελάμε συνομωτικά που είμαστε ανάμεσα στους λίγους που ξέρουν ποιο κομμάτι είναι, και βλέπουμε τα άλλα τους βίντεο στο κανάλι τους στο YouTube (Site Specific): https://m.youtube.com/channel/UCq-7XU1jgPvug2QnSSG_BrQ

#sitespecific #cover #music #kimoliartcafe #kimolia #kimoliaartcafe #plaka #athensΈφτασε εκείνη η μέρα του χρόνου που γινόμαστε "σοφότεροι". Σαν σήμερα, πριν 8 χρόνια, σερβίραμε τον πρώτο μας καφέ! Σας ευχαριστούμε από καρδιάς για όλη την αγάπη σας, που μας κρατά ακόμα εδώ! #kimoliartcafe #kimolia #kimoliaartcafe #athens #plaka #birthdayΈξω βρέχει, αλλά ο μαυρος γάτος της Κιμωλίας, αράζει στα ζεστά και γουργουριζει δίπλα από τα πολύχρωμα λαμπάκια! #Kimolia #kimoliaartcafe #plaka #athens #catlovers