fbpx history | Kimolia Art Cafe
Purple-room-back
lights-sign
lamp-and-phone
mirror-across-bar
view-of-bar
piano-man
sugar-view
view-red-room

Η ιστορία μας

Ήταν Σεπτέμβρης του 2011, όταν η μαμά Κατερίνα πέρασε έξω από την Κιμωλία. Αυτό που είδε, ήταν αυτό που βλέπετε στην φωτογραφία που ακολουθεί, στα αριστερά. Ένας ταλαιπωρημένος και "κουρασμένος" χώρος, που έψαχνε μια δικαιολογία για να αναπνεύσει ξανά. Τα απομεινάρια του Academy Travel, έμεναν εκεί από το 2007 που το πρακτορείο μεταφέρθηκε, και μάζευαν σκόνη και αφίσες από παραστάσεις και εκδηλώσεις...

Then and now

Χρειάστηκαν λίγες ώρες για να μας πει η Ελίνα το ναι. Γεννήθηκε και μεγάλωσε σε αυτό το οίκημα, γι' αυτό δεν το παρέδιδε εύκολα σε όποιον ζητούσε να το νοικιάσει. Τουλάχιστον όχι σε όλους εκείνους που ερχόντουσαν με μεγαλόπνοα σχέδια, ζητώντας να κατεδαφίσουν, να αλλάξουν και να χτίσουν απο την αρχή. Κι έτσι, η δική ιδέα της μαμάς Κατερίνας, για έναν χώρο τέχνης, πολύχρωμο και ιδιαίτερο που θα βασιζόταν στην υπάρχουσα διαρρύθμιση, έγινε η αφορμή για να πει η Ελίνα το ναι. 

Το τι επακολούθησε, το θυμόμαστε πολύ καλά. Τρεις μήνες με εντατική δουλειά, κυρίως απο εμάς, με λίγους μάστορες, καλούς φίλους που έσπευσαν να βοηθήσουν. Στις 17/12/2011, η Κιμωλία άνοιξε, πολύ διαφορετική απο ότι είναι σήμερα, μα στη βάση της ίδια. Κι απο τότε, μέχρι τώρα που γράφω αυτό το κείμενο, έχουν περάσει περίπου εφτά χρόνια. 

Η Κιμωλία είναι ακόμα στο 5 της Υπερείδου, αλλάζει και εξελίσσεται μέρα με τη μέρα, σε μια κατεύθυνση όχι προσχεδιασμένη, μα σίγουρα επάνω στην ίδια νοητή ευθεία αυτού που ξεκίνησε το 2011. Μα όσο κι αν αλλάζουμε, μένουμε πιστοί στο όραμα που είχαμε για την Κιμωλία, ενάντια στην μαζική εστίαση και στους απρόσωπους και άχρωμους χώρους. Γι' αυτό και κάθε καλοκαίρι, περίπου για 3 βδομάδες, παρατάμε όλα όσα κάνουμε, καλύπτουμε με χαρτιά την πρόσοψη και σηκώνουμε τα μανίκια για να φρεσκάρουμε και να επαναπροσδιορίσουμε τον χώρο.

Είμαστε ακόμα εδώ, μα η Ελίνα δεν είναι κοντά μας πιά. Φέτος, συμπληρώθηκαν πέντε χρόνια από τη μέρα που μας άφησε, μα η αγάπη της και η βοήθεια της σε όλη αυτή την περιπέτεια, έμεινε μέσα μας για πάντα. Κι αυτό το κείμενο, είναι αφιερωμένο σε εκείνη, μαζί με ένα μεγάλο ευχαριστώ για όλα. 

Αυτή λοιπόν είναι η πολύ σύντομη εκδοχή της ιστορίας της Κιμωλίας. Σας περιμένουμε να έρθετε απο κοντά, για να γίνετε μέρος της ιστορίας του χώρου και να δημιουργήσετε τις δικές σας αναμνήσεις εδώ. Είναι ο κύριος λόγος της ύπαρξης μας και η κύρια δραστηριότητας μας άλλωστε... Η δημιουργία αναμνήσεων. 

Να είστε καλά

Νίκος Παλαβιτσίνης

 

Kimolia on Facebook

Kimolia on Twitter

Kimolia on Instagram

Ένας από τους κυριοτερους λόγους για να έρθετε να μας δείτε από κοντά... #Kimolia #kimoliartcafe #kimoliaartcafeΕπίσκεψη από μακριά σήμερα... Ιστορίες παλιές και αναμνήσεις, ανακατεμένες με λίγη νοσταλγία και πασπαλισμενες με σχέδια  για το μελλον... #koukounari #kimolia #kimoliartcafe @koukounari_papigoΉρθαν και οι νέοι μας κατάλογοι σε γραφη Braille. Ένας νέος νόμος από αυτούς που πραγματικά χρειάζονται... Shout out στην εκπληκτική δουλειά που κάνει ο Φάρος Τυφλών! Γνωρίστε τον! #accessibility #braille #farostyflon #kimolia #kimoliaartcafeΟ δαίμων του τυπογραφείου, ή απλά ευκαιρία για λίγα παραπάνω Smarties! #Kimolia #kimoliartcafe #happynewyear #vaasilopita #yoloA TOUCH OF SPICE (ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ)

Σα μια βόλτα στην Πόλη, αρώματα, μπαχαρικά και μυρωδιές πολίτικης κουζίνας, στην πιο ιδιαίτερη μας πρόταση. Παλαιωμενο τσίπουρο, ρακόμελο roots, φλούδες εσπεριδοειδών, αρωματικά bitter λεμονιού και πορτοκαλιού και έλαια κανέλας και μοσχοκάρυδου. ------
Like a walk in Constantinople, fragnances, spices and scents of local cuisine, in our most esteemed recommendation in this list. Aged “tsipouro”, “raki” with honey by Roots, peels of orange, scented lemon bitters and oils of cinnamon and nutmeg.

#kimolia #κιμωλία #athens #plaka #cafe #filmtails #dynamiki_sa #kimoliartcafeVICKY, CRISTINA, BARCELONA

Μια συνταγή μεσογειακή, με ισπανικό gin larios με αρώματα από δενδρολίβανο. Φρέσκα φύλλα βασιλικού, χυμός λεμονιού, σπιτικό σιροπι ζάχαρης και σόδα αρωματισμενη από ginger. Σαν την ταινία που το βάφτισε, ένα κοκτέιλ “ισορροπημένο”, ανάμεσα στο γλυκό και το πικρό. ---------------
A mediterrannean recipe, with spanish larios gin, scented with rosemary. Fresh basil leafs, lemon juice, homemade sugar syrup and ginger-flavored soda. Like the movie that inspired this cocktail, a delicate balance between sweet and sour.

#kimolia #κιμωλία #athens #plaka #cafe #filmtails #dynamiki_saΠήγαμε στο open day της #noctua και ξετρελαθηκαμε με την εποχιακή και την επετειακή τους μπύρα.. συστήνονται ανεπιφύλακτα! #tastenoctua #kimolia #brewery #opendayALICE IN WONDERLAND

Η Αλίκη χτύπησε τα κόκκινα γοβάκια της και ο κατεργάρης γάτος, ανακάτεψε metaxa, σπιτικό σιρόπι απο μέλι ανθέων, φλούδες εσπεριδοειδών, φρέσκο χυμό λεμονιού και αρωματικά bitter μπαχαρικών. Έτοιμο!
-----------------
Alice tapped her red heels and the Cheshire Cat blended metaxa liquer, homemade honey syrup, peels of citrus fruits, fresh lemon juice and scented spice bitters. Drink is served!

#kimolia #κιμωλία #athens #plaka #cafe #filmtails #dynamiki_sa